Is Ralph Leijendeckers de zanger van het nieuwe Limburgse volkslied?

Het Waar in ‘t bronsgroen eikenhout is al sinds jaren het Limburgs volkslied. Het lied werd in 1909 geschreven en in 1939 tot volkslied verklaard. Er werd destijds bewust voor een Nederlandstalige tekst gekozen, om te laten zien dat Limburg, ondanks dat er voornamelijk dialect, Duits en Frans werd gesproken, wel degelijk een deel van Nederland is. Ralph Leijendeckers doet met zijn nieuwe single een gooi naar een moderne variant van het Limburgs volkslied en dit keer in de volkstaal! Zijn nieuwe single Limburgers is gezongen in het Limburgs dialect en beschrijft in de tekst de verbondenheid van de Limburgers onderling, maar laat ook zien dat Limburg een stukje Nederland is.

Zanger Ralph Leijendeckers (33 jaar) is geboren en getogen in Maasbracht – Beek. In het dagelijks leven is hij bakker, maar daarnaast is hij al jaren bezig met muziek, in de breedste zin van het woord: als lid van de fanfare, als DJ op feestjes, maar vooral als zanger! Ralph zingt al vanaf zijn jongste jaren en vertolkt bij voorkeur feestelijke, Limburgstalige nummers. In 2011 wist hij de halve finale te bereiken van de TV Limburg talentenjacht Dao Zit Meziek In en vorig jaar bracht hij een single uit die geschreven werd door de bekende zanger en componist/tekstschrijver Guus Steinen, ’t Kump allemaol good getiteld. En goed gaat het zeker met Ralph!

Onlangs nam hij zijn single Limburgers op bij Hometown Studio Records te Grevenbicht en het resultaat mag er zijn! De tekst werd door hem zelf geschreven, op een melodie van René Karst. Het is een vrolijk feestpopnummer waarvan de melodie onmiddellijk in je hoofd blijft zitten en waarvan de tekst een gevoel van samenhorigheid geeft. Wordt Limburgers het moderne Limburgse volkslied? Download hem nu en beoordeel het zelf!

Limburgers is vanaf nu te downloaden en streamen via alle grote Nederlandse download- en streamingsites, zoals iTunes, Spotify en Zazell.nl.

Laatste Nieuws

  • Engelstalige release voor multi-talent Fiorenza Ruijters
    -VALKENBURG A/D GEUL- Fiorenza brengt haar eerste Engelstalige single uit, “No matter what”. Een heerlijke “feel good song” in het Pop-Dance genre. Het thema van het liedje is door Fiorenza zelf aangebracht....
  • Eerste solo-release voor Dyonne Hermans
    Dyonne Hermans presenteert onder artiestennaam “Dyonne” haar eerste solo single “Baby I’m a fool”, een cover van Melody Gardot in een hedendaags en zomers loungejasje. De cover is een voorproefje op een...

Contact

Hometown Studio
Ds. Dr. Deelemansstraat 9B
6127 AL Grevenbicht
E. info@hometownstudio.nl
T. +31(0) 6 22 35 77 23
logowebsite2klein